torstaina, maaliskuuta 11

Homoliitot jakavat eduskunnan

11.3.2010 5:21
STT
JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Eduskunnan niukka enemmistö vastustaa samaa sukupuolta olevien pariskuntien avioliittoja. Kotimaa-lehti kysyi kaikilta 200 kansanedustajalta, pitäisikö Suomeen säätää sukupuolineutraali avioliittolaki. Äänet jakautuivat lähes tasan, sillä vastanneista 54 prosenttia suhtautui lakiin kielteisesti ja 46 prosenttia myönteisesti. Kyselyyn vastasi 126 kansanedustajaa.
Suurista puolueista vain Sdp näyttäisi kannattavan samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja. Vastanneista demariedustajista 65 prosenttia hyväksyisi lain. Sen sijaan keskustan vastaajista neljä viidesosaa ja kokoomuksen vastaajista kolme neljäsosaa ilmoitti vastustavansa lakia.
Suopeimmin asiaan näyttäisivät suhtautuvan vasemmistoliitto ja vihreät, joista kaikki vastanneet ilmoittivat kannattavansa liittoja. Kielteisimmät kannat ovat kristillisdemokraateilla ja perussuomalaisilla. Perussuomalaisista kaikki vastanneet ilmoittivat vastustavansa homoliittoja kun taas kristillisdemokraattien seitsemästä kansanedustajasta vain yksi kannatti niitä.